2014. GADĀ IZMĒĢINĀTĀS TOMĀTU ŠĶIRNES


MILZIS tomātu šķirne vasaras ražām. Augļi tikai lieli un ļoti lieli, sarkani. Miltaini, aromātiski tomāti, uzgriezti uz maizītēm un salātos nesulo, maigi, ar viegli izteiktu tomātu aromātu. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās, atstājot tikai centrālo galotni vai centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāda augstums apmēram 1,8 m.
KANTOS šķirne, kas ražot sāk vasaras nogalē un turpina līdz vien atļauj laika apstākļi. Augļi lielāki par vidējo, sarkani, stingri, ilgi nepārgatavojas, no krūma nebirst. Augļus, kuri nav paspējuši nogatavoties pie krūma, rudenī salasa kastītēs un turpina nogatavināt telpās. Stāda augstums apmēram 1,6 m. Ieteicams audzēt zem siltumnīcās vai nojumēs, atstājot centrāļo galotni un vienu pazarīti.
DESMITNIEKĀ agra šķirne ar koši dzelteniem, dažāda lieluma augļiem. Garša maiga, viegli saldskāba. Šī šķirne lieliski piemērota stādīšanai nelielās siltumnīciņās, lecektīs un uz lauka. Stāda augstums apmēram 1 m.
ZAĻĀS BUMBIŅAS šai šķirnei augļi nelieli, olīvzaļi ar tumši zaļu apmalīti. Izceļas ar savu īpatnējo aromātu. Augļi ir garšīgi tikko nogatavojušies, bet garšu zaudē, kad pārgatavojas. Kā noteikt, kad auglis ir gatavs? Tiklīdz auglim sāniņš iekrāsojas zaļgandzeltens tas ir nogatavojies un lietojams uzturā. Sāk ražot agri un turpina ilgstoši. Ieteicams audzēt zem segumiem, atstājot centrālo galotnie un vienu līdz divas pazarītes. Auga aagstums 1,6 m.


NORES ANANĀSU katram auglim DIVAS KRĀSAS - DIVAS GARŠAS. Gatavam tomātam viena augļa puse zaļa, otra tumšsarkana. Jāseko, lai augļi nepērgatavojas. Garša atšķiras no ierasto sarkano tomātu aromāta, visgaršīgākie tie ir tikko nogatavojušies. Ražo vasarā ar parsvarā lieliem augļiem. Audzēt ieteicams siltumnīcās vai nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Auga garums apmēram 1,8 m.


KORŅĒJEVA augļi lieli un miltaini, maz sulo. Īsti piemētoti vasaras sviestmaizēm un salātiem. Gataviem augļiem savdabīgs sarkans krāsojums. Izaudzē, redzēsi pats! Audzēt ieteicams segtajās platībās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Auga garums 1,8 m.

ORANŽĀS OLIŅAS koši, skaiti un garšīgi tomātiņi - paipalu olas lielumā. Ēšanai tūlīt no krūma vai konservēšanai. Augs garš, audzē iesakām, atstājot centrālo galotni un līdz 4 pazarītēm. Ražo ilgi un garšīgi līdz pēdējam auglim.