2016. GADĀ IZMĒĢINĀTĀS TOMĀTU ŠĶIRNES

PIRMDIENIS šķirne ar vidēji agru ienākšanās laiku. Sarkaniem, lieliem, ieplakaniem un ierievotiem augļiem. Augļi sulīgi skābeni, neplaisā. Piemēroti svaigiem salātiem, mērcēm un sulas iegūšanai. Raža ienākas pakāpeniski, ilgstoši. Ražība ļoti laba. Stāda augstums 1,8 līdz 2 m, ieteicams audzēt uz centrālās galotnes un vienas sānu pazarītes. Šķirne piemērota audzēšanai segtajās platībās.
 


SAMTA ĶIRSIS šķirne ar tomātiņiem sarkanā samta mundierī, sulīgi ar atsvaidzinošu skābumiņu, kas tos padara īpaši aromātiskus. Arī pašiem augiem samtainas lapas. Krūmi specīgi, aug gari, zarojas plaši. Labi apputeksnējas, ražo ilgi un bagātigi.

SEPTĪTAIS RŪĶĪTIS šķirne ar apaļiem, gludiem, vidēji lieliem sarkaniem tomātiņiem kā mazi rūķīši sakāpuši zaļajā tomātkokā. Garšo labi gan svaigi, gan konservēti ziemā. Ražo bagātīgi. Piemēroti audzēšanai lecektīs un uz lauka, ar varākām pazarītēm, kur katru atbalsta vai atsien. Stāda augstums ~0,8 m.

RESNIE PUTNI šķirne ar sarkaniem apaļiem, vidēji lieliem tomātiem ar spiciem "knābīšiem". Stingri, gaļīgi, labi garšo svaigi, derīgi konservēšanai. Augļi maz plaisā pat sliktos laika apstākļos. Labi apputksnējas, ražo daudz un ilgi. Krūms spēcīgs, augumā 1 līdz 1,2 m. Šķirne piemērota audzēšanai segtajās platībās.


ZILĀ ROZE viena no pasaules modernākajām šķirnēm. Augļi sākumā tumši violeti, bet pamazām pieaugot un brieztot tie maina krāsu. Gataviem tomātiem puse augļa paliek violeta, bet otra puse kļūst sarkana. Tāpat kā augļu krāsojums, tā garša savdabīga. Ir vērts izaudzēt un nogaršot. Stāds ar tumši zaļu lapojumu, izturīgs pret kaitīgo sēnīšu izraisītām tomātu slimībām. augstums 1,8 m. Audzē segtajās platībās uz centrālās galotnes un vienas pazarītes.