2019. GADĀ IZMĒĢĪNĀTĀS TOMĀTU ŠĶIRNES


MĒNESS ZAGLIS Tomāts apaļš un gluds kā pilnmēness. Augļi stingri, gaļīgi, piemēroti sviestmaizēm, salātiņiem. Var konservēt sagrieztus. Ražo ilgstoši, pēdējie novāktie augļi 2 - 3 nedēļas glabājas. Augums stabils, ~1,6 m augsts, audzē siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. 
__
VĪRU SPĒKS Tomātu šķirne kungiem - spēkam un veselībai! Augļi vidēji lieli, apaļi, gludi, aug ķekaros pa 6 līdz 8 katrā. Ražīgi. Sāk ražot vidēji agri, turpina pakāpeniski līdz vēlam rudenim. Stāda augstums 1,8 m, stabils, ar tumšu lapojumu, izturīgs pret tomātiem raksturīgajām slimībām. Audzē uz centrālās galotnes un vienas pazarītes. 
__
BANĀNU KRĒMS Tomāts, kas patiks maigo garšu cienītājiem. Augļi plūmveida ar krēmīgas konsistences mīkstumu. Raža ienākas vasarā. Stāda augums 1,2 m, audzē atstājot centrālo galotni un vienu līdz divām pazarītēm.
__
GARGAMELE Tomāts modes un garšas augstmanis. Skaistulis no visām pusēm ar savdabīgu garšas pieskārienu. Latvijā audzē segtajās platībās vai nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Augstums 1,6 m. Slimību izturība laba. 
__
BALTKRIEVIJAS LAUKA Šķirne piemērota Latvijā audzēšanai uz lauka vai nojumes, kur ražo labāk, kā stādīts siltumnīcās. Apputeksnējas nevainojami, visi ķekari augļu pilni. Augļi vidēji lieli, drusku ovāli, ar visplašako pielietojumu. Stāds pats galotņojas apmēram 1 m augstumā. Pazarītes var neizlauzt, var apakšējās izlauzt, tad augļi ātrāk sāk nogatavoties. Šķirne, kas nebaidās no vēsākām naktīm pavasarī un rudens sākumā.
__
SERŽANTS PEPERS Augļi gaļīgi, ar savdabīgu krāsu salikumu ir ne tikai skaisti, bet arī garšīgi. Tos var griezt uz maizītēm vai gatavot salātus. Augļi stingri un ilgu laiku saglabājas aromātiski. Stāda augstums 1,6 m, audzē tradicionāli ar centrālo galotni un vienu pazarīti.
__
INDIGO PĒRLE Mazas tomātu lāsītes ar košu un modernu krāsojumu. Ar saldu, sulīgu aromātu, kurā iemīlas pēc pirmā kumosa. Sāk ražot agri, ražo līdz nosalst. Auglīšus, kas nepaspēj nogatavoties, salasa, lai tie turpina ienākties ienesti telpās. Audzē gan segtajās platībās, gan nojumēs, vien jārēķinās ar garu un plašu stāda augumu. Lielākas ražas iegūšanai atstāj sešas un vairāk pazarītes.
__
LAIMĪGAIS TĪĢERIS Tomāts ar burvīgi saldu un jaunu tomātu aromātu. Augļi plūmveida, 50 - 70 gr smagi. Šķirne vidēji agra. Audzē zem segumiem, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds 1,8 m augsts.
__