TOMĀTU ŠKIRNES AR DZELTENAS UN ORANŽAS KRĀSAS AUGĻIEM

Tomāti ar DZELTENAS UN ORANŽAS KRĀSAS, lieliem un vidēji lieliem augļiem, agras, vidējas un vidēji vēlas šķirnes ar pakāpenisku un garu ražošanas periodu. Šķirnes, kas piemērotas audzēšanai gan slitumnīcās, gan uz lauka.


SALDAIS APELSĪNS oranžiem, apaļiem, lieliem, gludiem augļiem, kā īsti apelsīni. Miltaini, uzgriezti nesulo. Ieteicams audzēt segtajās platībās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Stāda garums 1,5 m.
__
SAULES DĀVANA tomāti rudens saules krāsā. Vieni no garšīgākajiem oranžajiem tomātiem, vidēji vēlīna šķirne ar gaļīgiem, blīviem, smagnējiem augļiem, kas piemēroti, sviestmaizēm un svaigiem salātiem. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāda garums apmēram 1,8 m.

 
CITRONA GIGANTS saules dzeltens salātu tomāts. Augļi lieli un ļoti lieli, gaļīgi. Audzējams siltumnīcās atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds līdz 1,8 m garš.

DZELTENAIS MILZIS šķirne ar īpaši garšīgiem augļiem. Augļi maigi dzeltenā krāsā, gaļīgi, ar viegli saldskābu, maigu aromātu. Piemēroti sviestmaizēm un salātiem. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds līdz 1,8 m garš.

 
ZELTA BUMBA tomāti kā košas, krāšņas lielākas un mazākas bumbas. Augļi oranži-dzelteni, nedaudz matēti, apaļi, blīvi. Audzēt ieteicams siltumnīcās vai nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds 1,6 līdz 1,8 m augsts.

MŪSU RUSLANS oranži, lieli, viegli matēti tomāti ar maigu aromātu. Audzē iltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāda garums 1,7 m.


ORANŽAIS GIGANTS deserta šķirne svaigai lietošanai. Augļi lieli, gaļīgi, nedaudz ieplakani, skaisti oranžā krāsā. Audzēt ieteicams siltumnīcās vai nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Stāda garums 1,5 m.

 
SALDĀ HURMA viena no garšīgākajām oranžas krāsas tomātu šķirnēm. Augļi oranži dzeltenā krāsā, gaļīgi, ar savu neatkārtojamu aromātu. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāda garums nepārsniedz 1,6 m.

ALADINA LUKTURĪŠI koši oranžas tomātu lampiņas priecēs Jūsu acis un vēderus. Augļi kā palielas elektriskās spuldzītes, 120 līdz 170 gr smagi, miltaini, ar maigu garšu. Audzēt ieteicams siltumnīcās vai nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds kompakts, ampēram 1,7 m garš.

NEDZIEDOŠĀ ANNA GERMAN ražīga šķirne ar plašu augļu pielietojumu. Augļi koši dzelteni, apaļi, ar spicu galiņu, izvietoti lielos vēdekļveida ķekaros. Palīdzot apputeksnēties ar purināšanu pirmajos ķekaros iespējami 35 un vairāk augļi. Audzēt ieteicams siltumnīcās un nojumēs, atstājot tikai centrālo galotni. Pirmā ķēkara svars ~3 kg. Stāda garums līdz 1,8 m.


PASAULES BRĪNUMS pārsteigs ar ļoti lieliem ķekariem un iespēju augļus ilgi uzglabāt svaigus. Augļi dzelteni, ovāli ar spicu galiņu, sakārtoti lielos vēdekļveida ķekaros pie garām stīgām. Pirmais ķekars bieži pārsniedz 3 kg. Ideāli piemēroti konservēšanai, jo neplaisā. Audzē siltumnīcās, atstājot tikai centrālo galotni. Stāda augstums 1,8 m.
ZELTAINAIS ROMUS vidēji lieliem, vienādiem, koši dzelteniem augļiem. Vienmēr labi apputeksnējas, ražo pakāpeniski. Audzē siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,8 m garš, izturīgs pret sēnīšu slimībām.

OŽAROVSKAS ZELTAINIE garšīgi no pirmā līdz pēdējam tomātam. Augļi koši oranži, maigu, saldu aromātu, apaļīgi, apmēram 150 gr smagi. Audzēt ieteicams segtajās platībās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāda garums apmēram 1,6 līdz 1,8 m. Vienmēr ražo bagātīgi.


ZELTA GAILIS slaidi, gareni, miltaini tomāti saules dzeltenā krāsā. Augļi grupējas ķekaros pa 6 līdz 9 katrā, tie ir gaļigi, maz sulo, patīkami svaigos salātos un uzgrieszi uz maizītēm. Skaisti sakārtojami burciņās gan veseli, gan griezti šķēlītēs vai daiviņās. Audzē siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Šķirne strauji augoša, sasniedz 2 līdz 2,3 m garumus, izturīga pret sēnīšu slimībām. Ražo ilgi un bagātīgi līdz vēlam rudenim.

MIDAS slaidi, gareni, miltaini augļi oranžā krāsā. Augļi grupējas ķekaros pa 6 līdz 9 katrā, tie ir gaļigi, maz sulo, patīkami svaigos salātos un uzgriezti uz maizītēm. Skaisti sakārtojami burciņās gan veseli, gan griezti šķēlītēs vai daiviņās. Audzē siltumnīcās, atstājot vienu līdz divas pazarītes. Šķirne strauji augoša, sasniedz 2 līdz 2,3 m garumus, izturīga pret sēnīšu slimībām. Ražo ilgi un bagātīgi līdz vēlam rudenim.

DE BARAO apputeksnējas nevainojami, ražo izcili. Augļi ovāli, vistas olas lielumā. Šķirne ar stabilu augumus, apmēram 2 m. Audzējama, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes, labi vēdināmās siltumnīcās vai nojumēs. Ziedēšanas laikā purinot, no šīs šķirnes ir iespējams novākt vidēji 10 kg augļu no viena stāda. DE BARAO iespējams audzēt ar četru krāsu augļiem: SARKANIEM augļiem, kas ir stingri, ilgi glabājas, no krūma nebirst, ideāli konservēšanai; DZELTENIEM augļiem, kas ir saldi ar maigu aromātu, svaigam patēriņam un izmantojami konservēšanai; MELNIEM augļiem, kas ir ar plānu miziņu, mīl plaisāt, lietojami svaigi tūlīt pēc nogatavošanās; ROZĀ augļiem, kas nogatavojušies ir stingri, ar izturīgu mizu, ilgi uzglabājas svaigi, nezaudējot labo garšu, izmantojami konservēšanai.

JAPĀNAS TRIFELE ar četru krāsu augļiem. Visām šķirnēm ir līdzīga augļu forma, atšķiras to izvietojums ķekaros, lielums un garša. Visas var audzēt siltumnīcās, sarkanās un dzeltenās krāsas augļus var audzēt uz lauka. SARKANĀ augļi aromātiski, no krūma nebirst, ilgi uzglabājas nezaudējot svaigo garšu. Sāds siltumnīcās apmēram 1,7 m augsts, uz lauka - 1,2 m, audzējot atstāj centrālo galotni un līdz trīs pazarītēm. DZELTENĀ augļi nelieli, izkārtoti kompaktos ķekaros, vissaldākā no visām trifelēm. Stāds siltumnīcās apmēram 1,5 m garš, uz lauka 1 m, audzējot atstājot centrālo galotni un līdz trīs pazarītēm. MELNĀ augļi ~100 g smagi, ar plānu miziņu, tūlītējai lietošanai. Ieteicams audzēt, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes, stāds apmēram 1,8 m garš. ROZĀ gaļīgi, stingri tomāti, kas ilgi glabājas un piemēroti konservēšanai. Ieteicams audzēt atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti, stāds apmēram 1,8 līdz 2 m garš.
ORANŽĀ PLŪMĪTE saldi, aromātiski tomāti lielas, košas plūmes. Augļi izkārtoti skujiņveida ķekaros, ir dekoratīvi un garšīgi. Audzē siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Stāda garums apmēram 1,8 m.
SVARI tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Svari (24.09 - 23.10). Koši dzelteni tomāti ar jauku, atsvaidzinošu aromātu. Augļi dažāda lieluma: pirmajos ķekaros 220 līdz 300 gr smagi, tālākajos apmēram 150 gr un mazāki, griežot smaržo pēc īsta tomāta. Vidēji agra, ražīga šķirne, kas piemērota audzēšanai siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,6 m augsts.

MANDARĪNIŅI koši, oranžiem, gludiem, apaļiem, vidēja lieluma (90 - 110 gr) augļiem, kas garšīgi svaigi un ideāli marinēšanai. Ražīgi, slimību izturīga šķirne līdz vēlam rudenim. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Stāds 1,8 līdz 2 m augsts.


BĒRNU BURATĪNO tomāts - bērnu prieks un mīlulis. Augļi oranži ar spiciem, gariem deguniem, miltaini, lieliski uzgriešanai. Bērni ar prieku tos ēd svaigus. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz trīs pazarītes. Stāds apmēram 1,5 m augsts.
BANĀNU-tomāts bagātīgi ražojošs tomāts ar saldu un burvīgu aromātu. Augļi izstiepti ovāli, dzelteni, maz sēkloti, ar biezu gaļu. Audzē siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Stāds apmēram 1,6 m garš.
DZELTENĀ LOTRINGA šķēlēs vai daiviņās sagriezti, lieliski izmantojami ēdienu dekorēšanai. Augļi koši dzelteni, ar akurātu gofrējumu, uzgriezti nesulo. Audzēt ieteicams siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,7 m garš. Lielāku ražu iegūšanai, ziedēšanas laikā ieteicams stādu purināt.

FEJAS DĀVANA šķirne ar gaļīgiem, tumši oranžas krāsas augļiem, kas sagriezti nesulo. Apaļie, gludie, vidēji lielie augļi grupējas bagātos ķekaros. Kopraža no krūma teicama. Šķirni ieteicams audzēt siltumnīcās vai lecektīs, atstājot centrālo galotni un divas līdz trīs pazarītes. Stāds 1 līdz 1,2 m augsts.

DZINTARA KUBS oranžas krāsas, vidēja lieluma augļiem, kam forma atgādina kantainus, palielus kubiņus. Ieteicams audzēt siltumnīcās, nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Stāds apmēram 1,3 m augsts.
KLOSTERA AZAIDS ar oranžiem, lielie un vidēji lieliem ieplakaniem augļiem. Gaļīgi sviestmaižu un salātu tomāti, ar pakāpenisku ražas atdevi. Augļi garšīgi pat vēlā rudenī. Audzēt ieteicams siltumnīcās, nojumēs vai lecektīs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds ar stabilu augumu, apmēram 1,2 m augsts.

ZIEMEĻU DZELTENIE viena no agrākajām dzelteno tomātu šķirnēm. Augļi nelieli, saldi, saules dzeltenā krāsā. Šķirne piemērota audzēšanai nelielās siltumnīcās, nojumēs, lecektīs, uz lauka un podos. Krūma tomāts, kura garums nepārsniedz 1 m.

ZELTA TOMĀTS agra šķirne ar koši dzelteniem, lieliem un vidēji lieliem labas kvalitātes augļiem. Šķirne piemērota audzēšanai nelielās siltumnīcās, nojumēs, lecektīs, uz lauka un podos. Stāds veido kompaktu 0,8 m augstu krūmu.

KLONDAIKA VIETĒJĀ augļi ar viegli skābenu, atsvaidzinošu aromātu, gaiši dzeltenā krāsā, gludi, apaļi, pārsvarā lieli un palieli (180 - 340 gr), ražas nobeigumā mazāki (apmēram 120 gr). Ražīgs vasaras tomāts ar pakāpenisku ražas atdevi līdz rudenim. Šķirne piemērota audzēšanai neslielās siltumnīcās, nojumēs, lecektīs, atstājot centrālo galotni un līdz 3 pazarītēm. Stāds apmēram 1 m augsts.

DESMITNIEKĀ agra šķirne ar koši dzelteniem, dažāda lieluma augļiem. Garša maiga, viegli saldskāba. Šī šķirne lieliski piemērota stādīšanai nelielās siltumnīciņās, lecektīs un uz lauka. Stāda augstums apmēram 1 m.

NEGAIDĪTĀ gaiši, gaiši dzeltenas krāsas, gludiem lieliem tomātiem ar atsvaidzinošu aromātu. Izcils vasaras tomāts. Piemērots audzēšanai lecektīs, uz lauka, siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,2 m augsts, izturīgs pret sēnīšu slimībām.

SALDAIS PONČIKS Apaļš dzelten-oranžs pončika lieluma tomāts, gaļīgs, ar izteiksmīgi vieglu skābumiņu, kas augļus padara patīkami aromātiskus. Audzējams gan nelielās siltumnīciņas, gan lecektīs. Ražas periods pakāpenisks, garš. Šķirne vidēji agra. Stāda augstums 1,2 m, audzē atstājot centrālo galotni un līdz trīs pazarītes.

SIBĪRIJAS ZELTS vidēji agra šķirne, ar pakāpenisku ražas atdevi. Augļi tumši oranži, ilgi nepārgatavojas, no krūma nebirst. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarīti. Stāds apmēram 1,2 m augsts.

BAVĀRIJAS VASARA šķirne ar agru un strauju ienākšanās laiku. Augļi vidēji lieli, dzelteni ar sārtumu saules apspīdētajā pusē. Garša maiga ar vieglu, saldu aromātu. Vasaras šķirne tulītējam patēriņam, nogatavojušies augļi neglabājas. Piemērota audzēšanai nelielās slitumnīcās, lecektīs, atstājot centrālo galotni un divas līdz trīs pazarītes. Stāds apmēram 1 m augsts.