2017. GADĀ IZMĒĢINĀTĀS TOMĀTU ŠĶIRNES


BUĻĻA  DĀRGUMI tomāti lieli, gaļīgi un smagi, sarkanā krāsā. Grupējas ķekeros pa 3 - 4, visi lieli, nedaudz ovāli. Ienākšanās laiks vidēji agrs. Augļi lieliski piemēroti sviestmaizēm un salātiem. Gatavi augļi kūst mutē, ēd un gribās vēl! Piemēroti audzēšanai segtajās platībās uz centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds stabils, ~1,6 m augsts.

LEPNĀ  SIBĪRIETE  ar vidēji lieliem un lielākiem par vidējo augļiem. Sarkani, nedaudz ovāli, daži sirdsveida, gaļīgi. Šķirne ražīga un simpātiska ar to, ka raža ienākas pakāpeniski visas vasaras garumā, gandrīz katru dienu var noņemt pa gatavam auglim. Piemērota audzēšānai segtajās platībās, augums 1,8 m, audzē uz centrālās galotnes un vienas pazarītes.

MEISTARS  KARUZO  sarkaniem, klasiski apaļiem tomātiem, vidēji lieli, daži lielāki. Augļi stingri, ilgi nepārgatavojas un paši no krūma nebirst. Šķirne sāk ražot vidēji agri un turpina līdz rudenim. Augļus, kuri nav paspējuši ienākties salasa un tie lieliski nogatavojas ienesti telpās, nezaudējot gašu. Augļi piemēroti konservēšanai. Audzē segtajās platībās, uz centrālās galotnes un vienas pazarītes. Stāda garums 1,8 m.

SĀRTĀS OGLES Tomātu šķirne modes pirmajā rindā. Gataviem augļiem krāsojums tumši sarkans ar melnīgsnēju, asocējas ar kvēlojošām oglēm. Garša interesanta, ir vērts izaudzēt, lai novērtētu. Ražot sāk vidēji agri un turpina pakāpeniski ilgākā laika periodā. Lapojums tumšs, neuzņēmīgs pret kaitīgo mikrosēnīšu postījumiem. Audzē siltumnīcās, uz centrālās galotnes un vienas pazarītes. Stāda garums 1,6 – 1,8 m.
__
MELNĀ  ZEBRA  Izcili skaisti un dekoratīvi tomāti. Apaļi gludi melnīgsnēji ar sarkani – zaļām svītriņām, katrs auglis kā mākslas darbs. Pārsteidz ar savu garšu, pie tam pirmajiem un pēdējiem augļiem garša atšķirīga. Ražībā dāsni. Audzē siltumnīcās, uz centrālās galotnes un vienas pazarītes. Stāda garums 1,8 m.

KIWI  OLA  Tomāti ovāli kā lielas vistu olas, krāsa kā kivi augļiem, garša salda. Sulīgi ar maigu aromātu piemēroti svaigam patēriņam, lieliski garšo tikko noņemti no krūma. Vidēji agra šķirne ar garu ražošanas periodu. Stāda augums 1,8 m, audzē segtajās platībās uz centrālās galotnes un vienas pazarītes.