SALDĀ PAPRIKA


SARKANAS KRĀSAS AUGĻIEM

AGRAIS MOROZKO paprika ar sarkaniem, vidēji bieziem, koniskiem un īpaši aromātiskiem augļiem. Stāds kompakts, veido apmēram 0,8 m augstu krūmu. Ienākas agri, līdz ar to izceļas ar lielisku ražību. Piemērots audzēšanai segtajās platībās, lecektīs, uz lauka.

APAĻAIS RAUSĪTIS paprika ar sarkanas krāsas, ļoti bieziem un sulīgiem augļiem, apaļiem kā rausīši. Veido apmēram 0,4 m augstu, kompaktu krūmu. Vidēji ražīgs. Ieteicams audzēšanai segtajās plātībās un lecektīs.
MAIGUMS viena no agrākajām paprikas šķirnēm. Augļi izteikti sarkani, saldi, biezi un gaļīgi. Veido apmēram 0,8 m augstu krūmu. Piemērots audzēšanai segtajās plātībās, lecektīs un uz lauka.


OŽAROVAS LIELAUGĻU vidēji agra paprikas šķirne ar lieliem, bieziem un sulīgiem augļiem. Pilngatavībā augļi sarkanā krāsā, bet lietojami arī zaļi. Veido apmēram 0,8 m augstu krūmu. Ieteicams audzēšanai siltumnīcās un lecektīs.
SPICĀ FOLIKA agra paprikas šķirne. Augļi saldi un sulīgi, vidēji gaļīgi, gari, konusveida, sarkanā krāsā. Veido skraju, apmēram 1 m augstu krūmu. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās, lecektīs un uz lauka.


ĀRIJA - FARIA viena no agrākajām paprikas šķirnēm. Augļi sarkanā krāsā, tievi, gari, plāni, aromātiski. Ideāli žāvēšanai. Veido ampēram 1 m augstu krūmu. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās un uz lauka.


SLAIDĀ LIDIA paprikas šķirne ar sarkaniem, slaidiem, vidēji bieziem, konusveida augļiem. Veido skraju, apmēram 1 m augstu krūmu ar gariem sānu dzinumiem. Augļi ienākas agri, līdz ar to piemērots audzēšanai gan siltumnīcās, gan lecektīs, gan uz lauka.

FRAI TAIL paprikas šķirne ar sarkaniem, gareniem, no sāniem ieburzītiem, vidēji bieziem, aromātiskiem un garšīgiem augļiem. Veido apmēram 0,8 m augstu krūmu. Audzējot segtajās plātībās, šķirne ļoti ražīga.

LUBA paprikas šķirne ar lieliem un ļoti lieliem sarkanas krāsas, bieziem, kubveida augļiem ar gaļīgu un sulīgu ēdamo daļu. Vidēji agra šķirne. Augļi smagi, tādēļ, lai zari nelūstu, tie jābalsta. Veido spēcīgu, apmēram 0,6 m augstu krūmu. Ieteicams audzēšanai segtajās platībās.
SARKANIE ZOBENI paprikas šķirne ar lieliem, gariem, vidēji gaļīgiem un ļoti aromātiskiem augļiem. Ienākšanās laiks vidējs. Veido apmēram 1 m augstu krūmu. Šķirne piemērota audzēšanai segtajās platībās. Šai šķirnei sēklas nav pieejamas, 2019. gada pavasarī būs iespēja iegādāties stādus!
__
JAUTRĀ JOHANNA paprikas šķirne ar sarkaniem, gariem, vidēji bieziem, aromātiskiem augļiem. Agra šķirne ar izcili labu ražību gan siltumnīcās, gan lecektīs, gan uz lauka. Veido apmēram 0,7 m augstu krūmu.

MAZIAS ALI - BABA viena no agrākajām sarkanas krāsas paprikas šķirnēm. Augļi biezi, gaļīgi, ar patīkamu aromātu. Veido kompaktu, apmēram 0,5 m augstu krūmu. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās, lecektīs, uz lauka un lielos podos.

BULGĀRU SALĀTU agra paprikas šķirne ar gaļīgiem, aromātiskiem, sarkaniem konusveida augļiem. Veido kompaktu, apmēram 0,6 m augstu krūmu. Piemērots audzēšanai siltumnīcās, arī uz lauka.
KALIFORNIJAS BRĪNUMS, SARKANAIS lielaugļu, biezsienu paprikas šķirne. Augļi lietojami gan tehniskajā gatavībā (zaļi), gan bioloģiskajā gatavībā (sarkani). Vidēji vēla šķirne ar labu ražību. Veido apmēram 0,8 m augstu krūmu. Šķirne ieteicama audzēšanai siltumnīcās.



DZELTENAS UN ORANŽAS KRĀSAS AUGĻIEM

AGRĀ MARTA paprika ar saules dzeltenas krāsas, kubveida, vidēji lieliem, bieziem un gaļīgiem augļiem. Vidēji agrīna šķirne, audzējama segtajās platībās. Veido apmēram 0,8 m augstu krūmu.
__
GALA paprikas šķirne ar oranži-dzelteniem, lieliem, gaļīgiem un sulīgiem augļiem. Izceļas ar labu ražību. Veido 0,8 m augstu krūmu, ieteicams audzēt siltumnīcās.

ORANŽĀ ETĪDE paprikas šķirne ar biezsienu, gaļīgiem, lieliem augļiem oranžā krāsā, ļoti aromātiski, ar vislabākajām garšas īpašībām. Veido apmēram 0,7 m augstu krūmu. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās. Ražība viduvēja.

ORANŽĀ LIESMA paprikas šķirne ar kubveida formas, oranžiem, lieliem, saldiem un sulīgiem augļiem. Šķirne ar vidēju ražību. Veido kompaktu, apmēram 0,6 m augstu krūmu. Piemērota audzēšanai siltumnīcās, ienākas vidēji agri.

KATJA paprikas šķirne ar oranž-dzelteniem augļiem. Augļu forma konusveida, ar biezām (apmēram 0,5 cm) sienām, ļoti sulīgi, ar izcilu aromātu. Šķirne vidēji agrīna. Veido 0,5 līdz 0,6 m augstu krūmu. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās, siltajās dobēs uz lauka un podos.

SAULES ZAĶĪTIS paprikas šķirne saules dzeltenā krāsā, bieziem, sulīgiem, lieliem augļiem. Ienākas vidēji agri. Veido apmēram 0,8 m augstu krūmu. Piemērota audzēšanai segtajās platībās.
SAULAINAIS SONO paprikas šķirne ar koši dzelteniem, gaļīgiem un sulīgiem augļiem. Ienākas vidēji agri. Veido spēcīgu, apmēram 0,8 m augstu krūmu. Šķirne ieteicama audzēšanai siltumnīcās.

ORANŽAIS GARDUMIŅŠ paprikas šķirne ar nelieliem, koši oranžiem, sulīgiem un izcili aromātiskiem augļiem. Sāk ražot agri un ražo līdz vēlam rudenim. Augļi nogatavojas arī pie zemākām temperatūrām, kā arī augļi, kas rudenī nepaspēj ienākties pie krūma, nogatavojas ienesti telpās. Ienākas visa aizmetusies raža. Veido kompaktu, apmēram 0,7 m augstu krūmu. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās, lecektīs, uz lauka un lielos (apmēram 8 litri) podos.

KALIFORNIJAS BRĪNUMS, DZELTENAIS paprikas šķirne lieliem, sulīgiem, biezsienu augļiem ar maigu aromātu. Veido spēcīgu, apmēram 0,8 m augstu krūmu. Ieteicams audzēt segtajās palatībās.


SALDAIS BANĀNS vidēji agra paprikas šķirne ar aromātiskiem, slaidiem, gariem augļiem dzeltenā krāsā. Gatavs auglis atgādina banānu. Veido ampēram 1 m augstu krūmu ar plašu zarojumu, ko nepieciešams balstīt. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās.

TUMŠAS UN INTERESANTAS KRĀSAS AUGĻIEM

ODA VIOLA paprikas šķirne ar ceriņkrāsas augļiem un savu, īpatnēju aromātu. Agra šķirne, kas veido kompaktu, apmēram 0,5 m augstu krūmu ar īsiem sānu dzinumiem. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās, lecektīs, uz lauka un podos.

REIČELE paprikas šķirne ar savdabīga aromāta un interesanta krāsojuma augļiem: sākumā tumši violeti, attīstoties augļi kļūst zaļi, līdz nogatavojušies kļūst dzelteni viegli violetu svītrojumu. Veido apmēram 0,8 m augstu krūmu. Ieteicams audzēšanai segtajās platībās.

KARAMELE paprikas šķirne ar tumši brūnas, šokolādes krāsas, vidēji bieziem augļiem ar savdabīgu aromātu. Šķirne vidēji agra, vaido apmēram 0,8 m augstu krūmu. Ieteicams audzēt segtajās plātībās. 
MAČO paprikas šķirne konusveida augļiem ar orģinālu, karmīnsarkanu krāsojumu. Auglis ar savdabīgu, bet patīkamu garšu. Uz krūma vienlaikus nogatavojas vairāki augļi. Arī augļa lapas un kāti iekrāsojas violeti, kas padara to izturīgu pret zemām temparatūrām. Sāk ražot agri, turpina līdz vēlam rudenim. Viedo apmēram 0,7 m augstu krūmu. Ieteicama audzēšanai lecektīs un uz lauka, kā arī segtajās platībās.