PLŪMJVEIDA TOMĀTU ŠĶIRNES

PLŪMJVEIDA TOMĀTI ir ar vidēji lieliem augļiem, agrās, vidēji agrās un vidēji vēlās šķirnes. Ar pakāpenisku ražas atdevi, garāku un īsāku ražošanas periodu. Šķirnes, ko var audzēt gan zem segumiem, gan uz lauka.
GARĀ MADE (MASKAVAS DELIKATESE) ražo ilgi un bagātīgi. Slaidi, gareni, miltaini tomāti, sarkanā krāsā. Augļi grupējas ķekaros pa 6 līdz 9 katrā, tie ir gaļigi, maz sulo, patīkami svaigos salātos un uzgrieszi uz maizītēm. Skaisti sakārtojami burciņās gan veseli, gan griezti šķēlītēs vai daiviņās. Audzē siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Šķirne strauji augoša, sasniedz 2 līdz 2,3 m garumus, izturīga pret sēnīšu slimībām.

ZELTA GAILIS slaidi, gareni, miltaini tomāti saules dzeltenā krāsā. Augļi grupējas ķekaros pa 6 līdz 9 katrā, tie ir gaļigi, maz sulo, patīkami svaigos salātos un uzgrieszi uz maizītēm. Skaisti sakārtojami burciņās gan veseli, gan griezti šķēlītēs vai daiviņās. Audzē siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Šķirne strauji augoša, sasniedz 2 līdz 2,3 m garumus, izturīga pret sēnīšu slimībām. Ražo ilgi un bagātīgi līdz vēlam rudenim.

MIDAS slaidi, gareni, miltaini augļi oranžā krāsā. Augļi grupējas ķekaros pa 6 līdz 9 katrā, tie ir gaļigi, maz sulo, patīkami svaigos salātos un uzgriezti uz maizītēm. Skaisti sakārtojami burciņās gan veseli, gan griezti šķēlītēs vai daiviņās. Audzē siltumnīcās, atstājot vienu līdz divas pazarītes. Šķirne strauji augoša, sasniedz 2 līdz 2,3 m garumus, izturīga pret sēnīšu slimībām. Ražo ilgi un bagātīgi līdz vēlam rudenim.

SĀRTĀS SVECĪTES gara auguma plūmīšu tomāts. Augļi ar plānu miziņu, sārti rozā krāsā, ar maigu aromātu. Šāk ražot vasarā un turpina pakāpeniski līdz vēlam rudenim. Kopēja raža no krūma laba. Trūkums - nogatavojušies augļi birst no krūma. Stāds apmēram 1,8 m garš. Ieteicams audzēt segtajās platībās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti.

DĀMU PRIEKS šķirne bez komentātiem. Jāizaudzē, jāapskata, jānogaršo, jānovērtē pašam.

TIKAI DĀMĀM vai DZELTENAIS DĀMU PRIEKS šī šķirne ir jāizaudzē kartam! Īpaši iesakām daiļajām dārzniecēm, jo būs intresanti gan pašām, gan draudzenes ar ko pārsteigt. Šķirni ieteicams stāsdīt saulainās vietās siltumnīcās, kur tā var augt līdz 1,8 m. Stādu veido, atstājot centrāļo galotni un vienu pazarīti.

DE BARAO apputeksnējas nevainojami, ražo izcili. Augļi ovāli, vistas olas lielumā. Šķirne ar stabilu augumus, apmēram 2 m. Audzējama, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes, labi vēdināmās siltumnīcās vai nojumēs. Ziedēšanas laikā purinot, no šīs šķirnes ir iespējams novākt vidēji 10 kg augļu no viena stāda. DE BARAO iespējams audzēt ar četru krāsu augļiem: SARKANIEM augļiem, kas ir stingri, ilgi glabājas, no krūma nebirst, ideāli konservēšanai; DZELTENIEM augļiem, kas ir saldi ar maigu aromātu, svaigam patēriņam un izmantojami konservēšanai; MELNIEM augļiem, kas ir ar plānu miziņu, mīl plaisāt, lietojami svaigi tūlīt pēc nogatavošanās; ROZĀ augļiem, kas nogatavojušies ir stingri, ar izturīgu mizu, ilgi uzglabājas svaigi, nezaudējot labo garšu, izmantojami konservēšanai.

DE BARAO GAIGANTS ovāli, lieli, miltaini, sarkani tomāti, kas kārtojas ķekaros pa 5 līdz 7 katrā. Augļi ar izturīgu miziņu, labi uzglabājas, ideāli konservēšanai. Šķirne audzējama siltumnīcās un nojumās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāda garums apmēram 1,8 m.


ORANŽĀ PLŪMĪTE saldi, aromātiski tomāti lielas, košas plūmes. Augļi izkārtoti skujiņveida ķekaros, ir dekoratīvi un garšīgi. Audzē siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Stāda garums apmēram 1,8 m.

DZINTARA KUBS oranžas krāsas, vidēja lieluma augļiem, kam forma atgādina kantainus, palielus kubiņus. Ieteicams audzēt siltumnīcās, nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Stāds apmēram 1,3 m augsts.


PLŪMĪTE ZISKA ļoti ražīga šķirne ar sarkaniem, saldiems, 7 līdz 9 cm gariem augļiem. Sāk ražot vidēji agri un turpina līdz vēlam rudenim. Novākti augļi ilgi uzglabājas svaigi. Augļi ideāli konservēšanai. Piemēroti audzēšanai nelielās slitumnīcās, nojumēs, lecektīs un uz lauka, atstājot centrālo galotni un līdz 3 pazarītēm. Stāds apmēram 1 m augsts.

PLŪMĪTE ČIKO čaklajiem kopējiem spainis augļu no katra krūma. Augļi iegareni, gaļīgi, sarkanā krāsā, garšīgi svaigi, piemēroti konservēšanai. Piemērots audzēšanai nelielās siltumnīcās, nojumēs, lecektīs un uz lauka. Apmēram 1 m augsts krūma tomāts, kam atstāj centrālo galotni un līdz 5 pazarītēm.

PURPURA TOMĀTS šķirne ar izteiksmīgu augļu krāsojumu. Augļi saulē spīdina savus purpursārtos sānus un tā vien kārojas vienu noraut. Ovāli, palieli un vidēji, pat lieli augļi, kurus var gan uzgriezt uz maizītēm, gan gatavot salātos. Stāds piemērots audzēšanai segtajās platībās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,8 m augsts.