BAKLAŽĀNI

BAKLAŽĀNI ir viens no dārzeņiem, kas Eiropā ievests no Dienvidaustrumu Āzijas jau trīspadsmitajā gadsimtā, Latvijā pazīstami apmēram 100 gadus. Pirmo kultivēto baklažānu augļi bija purpura krāsā ar brūnganu nokrāsu, ko arī dēvē par baklažānu krāsu. Mūsdienāš baklažāni sastopami gan purpurkrāsā, gan dzelteni, gan balti, gan oranži, kā arī gan vienkrāsaini, gan svītraini. Augļu lielums variē no vistas olas lieluma līdz strausa olas lielumam.
Siltajās klimata joslās baklažāns ir daudzgadīgs augs, Latvijā to audzē kā viengadīgu. Baklažānus stāda saulainā vietā, aizvēja pusē vai, vēl labāk, siltumnīcās, jo tiem tomēr Latvijas vasaras var būt par vēsu. Mēs iesakām baklažānus audzēt melnas krāsas podos ar augsnes tilpumu vismaz 10 litri uz augu, podus novietojot saulainā vietā, lai saulīte silda baklažāna saknes. Nepieciešama trūdvielām bagāta, vidēji smaga augsne.

DĀRZNIECĪBĀ IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES DAŽĀDU ŠĶIRŅU BAKLAŽĀNU STĀDUS, KAS PIEMĒROTI AUDZĒŠANAI LATVIJAS KLIMATISKAJOS APSTĀKĻOS.