TOMĀTU ŠĶIRNES AR ROZĀ KRĀSAS AUGĻIEM

LIELAIS ROZĀ aveņu tomāts, sena iemīļota šķirne tomātu gardēžiem. Augļi lieli un viedēji lieli, maigi rozā krāsā ar patīkamu aromātu. Audzē siltumnīcās atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Veido stabilu augumu, apmēram 1,8 m augstumu.

VĒRŠA SIRDS sen pazīstama, iecienīta šķirne. Augļi izcili gaļīgi, miltaini, sirds formas ar aveņu nokrāsu. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,8 m garš. Pieticīgās ražas dēļ, ziedēšanas laikā ieteicams purināt, ražas palielināšanai.

AVEŅU MEDUS saldi, maz sēkloti, miltaini, lieli un smagi augļi rozā krāsā. Ieteicams audzēt segtajās plātībās, atstājot centrālo galotni un līdz divām pazarītēm. Stāda augstums apmēram 1,4 m. 
__
SAVVAĻAS ROZE šķirne ar garšīgiem, lieliem augļiem rožainā nokrāsā. Ilgstošu ražošanas periodu. Audzē segtajās platībās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāda augstums apmēram 1,8 m.

DESERTA ROZĀ augļi ar maigi rozā krāsojumu un patīkami maigu aromātu. Brīnišķīgi tomāti svaigu salātu un sviestmaižu pagatavošanai. Audzē siltumnīcās, atstājot centrāļo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,6 m garš.

ZEMEŅU TOMĀTS tomāts kā liela zemeņoga. Augļi maigi rozā krāsā, miltaini, maz sēkloti, brīnišķīgi uzgriešanai. Audzējami sagtajās platībās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Auga augstums apmēram 1,6 m. Šķirne ar pakāpenisku ražas atdevi.

AVEŅU HENRIHS skaisti sārti rozā krāsā, ar vienādi apaļiem, lielākiem un vidēji lieliem augļiem, kas izkārtoti ķekaros pa 5 - 6, un dubultos ķekaros pa 9 - 11 katrā. Segto platību apstākļos stāds izaug apmēram 1,8m augsts, audzējot atstāj centrālo galotni un vienu pazarīti. Sāk ražot vasarā un turpina līdz vēlam rudenim. Slimību izturīga šķirne.

DE BARAO apputeksnējas nevainojami, ražo izcili. Augļi ovāli, vistas olas lielumā. Šķirne ar stabilu augumus, 2 m un garāka. Audzējama, atstājot centrālo galotni un 1 līdz 2 pazarītes, labi vēdināmās siltumnīcās vai nojumēs. Ziedēšanas laikā purinot, no šīs šķirnes ir iespējams novākt līdz 10 kg augļu no viena stāda. DE BARAO iespējams audzēt ar četru krāsu augļiem: SARKANIEM augļiem, kas ir stingri, ilgi glabājas, no krūma nebirst, ideāli konservēšanai; DZELTENIEM augļiem, kas ir saldi ar maigu aromātu, svaigam patēriņām un izmantojami konservēšanai; MELNIEM augļiem, kas ir ar plānu miziņu, mīl plaisāt, lietojami svaigi tūlīt pēc nogatavošanās; ROZĀ augļiem, kas nogatavojušies ir stingri, ar izturīgu mizu, ilgi uzglabājas svaigi, nezaudējot labo garšu, izmantojami konservēšanai.

PIPARVEIDA ROZĀ tomāti kā lieli pipari. Augļi gaļīgi, miltaini, rozā krāsā, ar maigu aromātu, griežot nesulo. Audzēt ieteicams siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds līdz 2 m garš, ar vidēju ražību.

SĀRTĀ SIRDS augļi ar ļoti plānu miziņu, bieži plaisā, gaļīgi, ar maigu aromātu. Garšīgi tūlītējam patēriņam. Šķirne piemērota audzēšanai segtajās platībās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,5 m garš.

VĒZIS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Vēzis ( 22.06 - 22.07). Augļi kā muciņas, sārti rozā krāsā, lieli un vidēji lieli, 300 līdz 550 gr smagi, miltaini, griežot nesulo. Raža ienākas pakāpeniski. Audzēt ieteicams siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds 1,5 m augsts.

SKORPIONS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Skorpions (24.10 - 22.11). Augļi lielāki par vidējo un lieli, 400 līdz 500 gr, daži 700 gr, sarkani ar aveņu nokrāsu, viegli rievoti, gaļīgi salātu tomāti. Vidēji agra šķirne ar pakāpenisku ražas atdevi. Audzē siltumnīcās un nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,6 m augsts.

BARMALEJS augļi tumši rozā, lieli (250 līdz 400 gr), nedaudz ieplakani, ar maigu un patīkanu aromātu, uzgriezti nesulo. Raža ienākas pakāpeniski, ilgākā laika periodā. Vidēji agra šķirne, ko audzēt ieteicams siltumnīcās vai nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,5 m augsts.

ROZĀ RAFAELO augļi apaļi, gludi, gan lieli, gan vidēji lieli. No pirmā līdz pēdējam auglim garšīgi, ar viegli saldu aromātu, plānu miziņu, kas rudens pusē, naktīm kļūstot vēsākām, var plaisāt. Ražīga šķirne. Piemērota audzēšanai segtajās platībās, atstājot centrālo dzinumu un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,5 m augsts.

TĒTUKS vidēji agrīna šķirne ar pārsvarā lieliem, izteikti miltainiem augļiem (200 līdz 350 gr), tumši rozā krāsā, kas uzgriezti nesulo. Labi ražojoša šķirne, ko ieteicams audzēt siltumnīcās vai nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,2 m augsts.

SERVJUGA ļoti garšīga tomātu šķirne aveņu nokrāsā, miltaini, maz sēkloti, uzgriezti nesulo. Pārsvarā augļi lieli, blīvi un smagi. Pirmie augļi ienākas agri, tālākā raža pakāpeniski, visas vasaras garumā. Audzēt ieteicams siltumnīcās un nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds līdz 1,2 m garš. 
__
ROZĀ OLIŅAS auglīši kā paipalu oliņas, gaiši rozā krāsā ar maigu aromātu, kas ilgi saglabājas svaigi un garšīgi, izkārtoti vedekļveida ķekaros. Ideāli konservēšanai. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās, atstājot centrālo dzinumu un divas līdz trīs pazarītes. Stāds 1,8 līdz 2 m augsts.

ČAU - SANA bērnu prieks un gardums. Augļi rozā krāsā, nedaudz iegareni, kārtojas lielos vēdekļveida ķekaros. Audzēt ieteicams siltumnīcās, lecektīs vai uz lauka, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Bagātīgi ražojošs, 1,5 m garš stāds
__
DVĪŅI tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Dvīņi (21.05 - 21.06). Divreiz garšīgāki par vidējo. Ar maiga aromāta, sārti rozā krāsas, sirdsveida formas augļiem, kas ilgi turas pie krūma, nezaudējot garšu. Ieteicams audzēt siltumnīcās vai lielās lecektīs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,2 m augsts, ar labu ražību.

ŪDENSVĪRS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Ūdensvīrs ( 21.01 - 20.02). Augļi sulīgi rozā krāsā, apaļi, gludi vai ieplakani mēreni rievoti, gaļīgi, ar maigu aromātu, lielāki par vidējo. Šķirne piemērots audzēšanai siltumnīcās vai lielās lecektīs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,2 m augsts.

JAUNAVA tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Jaunava (24.08 - 23.09). Augļi rozīgi, maz sēkloti, izteikti miltaini. Piemēroti vasaras patēriņam. Ieteicams audzēt siltumnīcās vai lielās lecektīs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Bagātīgi ražojošs, 1 līdz 1,2 m augsts stāds.

REDZU NETICU tik ražīgu tomātu reti kad nākas sastapt. Tomāti sārti ar aveņu nokrāsu, apaļi, gludi, stingri, var grieztus konservēt. Labi apputeksnējas, ķekari tuvu viens otram, augļu pilni. Šķirne ražot sāk vidēji agri, ražo līdz vēlam rudenim, pēdējie novāktie augļi labi glabājas telpās. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās un lecektīs, atstājot centrālo galotni un līdz četrām pazarītēm. Stāds apmēram 1 m augsts.

ZEMES BRĪNUMS augļi tikai lieli un ļoti lieli, sārti rozā krāsā. Visi miltaini, uzgriezti nesulo, ideāli piemēroti sviestmaizēm. Ražība viduvēja, taču to atsver augstā augļu kvalitāte. Audzējami siltumnīcās, atstājot tikai centrālo galotni. Stāds apmēram 1,6 m augsts.

SIMPĀTISKĀ agra šķirne ar augļiem viegli rozīgā nokrāsā. Tomāti vidēji lieli, maigu aromātu. Nogatavojušies piemēroti tūlītējai ēšanai. Audzējami nojumēs, lecektīs, siltumnīcās minimāli laužot pazarītes. Stāds apmēram 1 m augsts.