TOMĀTU ŠĶIRNES AR TUMŠAS KRĀSAS AUGĻIEM


NESLINKO MELNAIS PRINCIS senākā Latvijas dārzkopjiem pazīstamā melnaugļu tomātu šķirne. Augļi tumši sarkani līdz melnīgsnēji, ar savu īpatnēju garšu. Saules apspīdēti augļi tumšāki, saldāki, aromātiskāki par ēnā augušajiem. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu līdz vienu pazarīti. Stāds līdz 2 m garš, ar vidēji agru ienākšanās laiku.
TUMŠAIS POLS ROBSONS šķirne tumšo augļu cienītājiem. Augļi apaļi, gludi. vidēji lieli, ar maigu, savdabīgu aromātu. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,8 m augsts.
RADINIECE svaigu salātu tomāts, neikdienišķā krāsā. Augļi lieli un vidēji lieli, tumši violetu krāsojumu, gaļīgi, ar plānu miziņu. Audzēt ieteicams siltumnīcās, var nedaudz noēnotā vietā, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes. Stāds apmēram 1,6 m garš.

MORĪŠI tomātiņi kā tumšas plūmītes - saldi, garšīgi, aromātiski. Augļi melnīgsnēji, izkārtoti kompaktos ķekaros, katrā pa 8 līdz 12 un vairāk. Audējams siltumnīcās, lecektīs un uz lauka, atstājot centrālo galotni un līdz trīs pazarītēm. Stāds apmēram 2 m garš, ar izcilu ražību. Brīdinājums: no klacija trūkuma augsnē šķirne slimo ar augļu galotņu puvi.

PIPARVEIDA MELNIE eksotiska krāsojuma auglis ar īpašām garšas niansēm, miltains. Augļi - katrs kā savdabīga skūlptūra, pārgriezts kā glezna ar dabīgo, izteikti melnīgsnēji - sarkanīgo krāsu salikumu. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds 2 m augsts.

DE BARAO apputeksnējas nevainojami, ražo izcili. Augļi ovāli, vistas olas lielumā. Šķirne ar stabilu augumus, 2 m un garāka. Audzējama, atstājot centrālo galotni un 1 līdz 2 pazarītes, labi vēdināmās siltumnīcās vai nojumēs. Ziedēšanas laikā purinot, no šīs šķirnes ir iespējams novākt līdz 10 kg augļu no viena stāda. DE BARAO iespējams audzēt ar četru krāsu augļiem: SARKANIEM augļiem, kas ir stingri, ilgi glabājas, no krūma nebirst, ideāli konservēšanai; DZELTENIEM augļiem, kas ir saldi ar maigu aromātu, svaigam patēriņām un izmantojami konservēšanai; MELNIEM augļiem, kas ir ar plānu miziņu, mīl plaisāt, lietojami svaigi tūlīt pēc nogatavošanās; ROZĀ augļiem, kas nogatavojušies ir stingri, ar izturīgu mizu, ilgi uzglabājas svaigi, nezaudējot labo garšu, izmantojami konservēšanai.

JAPĀNAS TRIFELE ar četru krāsu augļiem. Visām šķirnēm ir līdzīga augļu forma, atšķiras to izvietojums ķekaros, lielums un garša. Visas var audzēt siltumnīcās, sarkanās un dzeltenās krāsas augļus var audzēt uz lauka. SARKANĀ augļi aromātiski, no krūma nebirst, ilgi uzglabājas nezaudējot svaigo garšu. Sāds apmēram 1,7 m augsts, audzējot atstāj centrālo galotni un līdz trīs pazarītēm. DZELTENĀ augļi nelieli, izkārtoti kompaktos ķekaros, vissaldākā no visām trifelēm. Stāds apmēram 1,5 m garš, audzējot atstājot centrālo galotni un līdz trīs pazarītēm. MELNĀ augļi ~100 g smagi, ar plānu miziņu, tūlītējai lietošanai. Ieteicams audzēt, atstājot centrālo galotni un vienu līdz divas pazarītes, stāds apmēram 2 m garš. ROZĀ gaļīgi, stingri tomāti, kas ilgi glabājas un piemēroti konservēšanai. Ieteicams audzēt atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti, stāds apmēram 2 m garš.

JŪRAS VALDNIEKS augļi tumši, lieli un vidēji lieli, gaļīgi, ar šķirnei vien raksturīgu aromātu. Audzēt ieteicams siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,5 m garš, ar vidēju ražību.

DIENVIDU NAKTS tomāts ar brīnišķīgu aromātu un bagātu garšu. Augļi ar plānu miziņu naksnīgā krāsā. Vasaras šķirne ar ātru un īsu ienākšanās laiku. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,20 m augsts.

SVĪTRAINĀ ŠOKOLĀDE šķirne ar neparasti krāšņiem augļiem: brūni - sarkani ar tumši zaļām svītriņām. Pārsvarā lieli, ieplakani augļi ar savdabīgu un bagātu aromātu. Ļoti garšīgi uz sviestmaizēm un salātos. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Veido spēcīgu, apmēram 1,7 m augstu stādu.

PURPURA TOMĀTS šķirne ar izteiksmīgu augļu krāsojumu. Augļi saulē spīdina savus purpursārtos sānus un tā vien kārojas vienu noraut. Ovāli, palieli un vidēji, pat lieli augļi, kurus var gan uzgriezt uz maizītēm, gan gatavot salātos. Stāds piemērots audzēšanai segtajās platībās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,8 m augsts.
VIOLETIE ĶIRŠI palielas, sārti violetas, aromātiskas ķiršogas. Pateicoties neparastajai krāsai, skaisti izskatās galda dekorējumos. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās vai atklātā laukā saulainā vietā, atstājot daudz pazarītes. Stāds 1,6 m augsts.  Šai šķirnei sēklas nav pieejamas, 2019. gada pavasarī būs iespēja iegādāties stādus!
__
VĪNODZIŅAS BRŪNĀS neparastas krāsas ogu tomāts. Auglīši kā palielas, tumši brūnas ķiršogas, ar atsvaidzinoši skābenu aromātu. Šķirne piemērota audzēšanai segtajās platībās, atstājot centrālo galotni un daudz pazarītes. Stāds apmēram 1,8 m augsts. Bagātīgi un ilgi ražojoša šķirne.