ZODIAKA ZĪMĒM VELTĪTAS TOMĀTU ŠĶIRNES

ŪDENSVĪRS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Ūdensvīrs ( 21.01 - 20.02). Augļi sulīgi rozā krāsā, apaļi, gludi vai ieplakani mēreni rievoti, gaļīgi, ar maigu aromātu, lielāki par vidējo. Šķirne piemērots audzēšanai siltumnīcās vai lielās lecektīs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,2 m augsts.
__
ZIVIS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Zivs (21.02 - 23.03). Augļi sarkani, lieli un vidēji lieli, apaļīgi, gludi ar viegli saldskābu aromātu. Sevišķi piemēroti svaigiem salātiem. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds 1,8 līdz 2 m augsts.
__
AUNS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Auns (21.03 - 20.04). Augļi sarkani gludi, nedaudz ieplakani, viegli rievoti, gaļīgi, ar maz sēklām un patīkamu aromātu. Ieteicams audzēt siltumnīcas, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds 1,2 līdz 1,4 m augsts. 
__
VĒRSIS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Vērsis (21.04 - 20.05). Augļi tikai lieli (200 līdz 300 gr) un ļoti lieli (virs 600 gr), sarkani, miltaini, aromātiski. Ražo ilgi, augļi pat vēl rudenī saglabā vasaras tomātu aromātu. Šķirne piemērota audzēšanai siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds ar spēcīgu augumu, apmēram 1,8 m augsts.
__
 
DVĪŅI tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Dvīņi (21.05 - 21.06). Divreiz garšīgāki par vidējo. Ar maiga aromāta, sārti rozā krāsas, sirdsveida formas augļiem, kas ilgi turas pie krūma, nezaudējot garšu. Ieteicams audzēt siltumnīcās vai lielās lecektīs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,2 m augsts, ar labu ražību.
__
VĒZIS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Vēzis ( 22.06 - 22.07). Augļi kā muciņas, sārti rozā krāsā, lieli un vidēji lieli, 300 līdz 550 gr smagi, miltaini, griežot nesulo. Raža ienākas pakāpeniski. Audzēt ieteicams siltumnīcās siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds 1,5 m augsts.
__
LAUVA tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Lauva (23.07 - 23.08). Viens no smagākajiem (lielākais auglis 1,8 kg), gaļīgākajiem un garšīgākajiem tomātiem. Augļi tikai ļoti lieli un lieli, izteikti sarkanā krāsā, apaļi vai nedaudz ieplakani. Šķirne audzējama siltumnīcās, atstājot tikai centrālo galotni vai centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds 1,8 līdz 2 m augsts. 
__
JAUNAVA tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Jaunava (24.08 - 23.09). Augļi rozīgi, maz sēkloti, izteikti miltaini. Piemēroti vasaras patēriņam. Ieteicams audzēt siltumnīcās vai lielās lecektīs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Bagātīgi ražojošs, 1 līdz 1,2 m augsts stāds. 
__
SVARI tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Svari (24.09 - 23.10). Koši dzelteni tomāti ar jauku, atsvaidzinošu aromātu. Augļi dažāda lieluma: pirmajos ķekaros 220 līdz 300 gr smagi, tālākajos apmēram 150 gr un mazāki, griežot smaržo pēc īsta tomāta. Vidēji agra, ražīga šķirne, kas piemērota audzēšanai siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,6 m augsts.
__
SKORPIONS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Skorpions (24.10 - 22.11). Augļi lielāki par vidējo un lieli, 400 līdz 500 gr, daži 700 gr, sarkani ar aveņu nokrāsu, viegli rievoti, gaļīgi salātu tomāti. Vidēji agra šķirne ar pakāpenisku ražas atdevi. Audzē siltumnīcās un nojumēs, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds apmēram 1,6 m augsts.
__
STRĒLNIEKS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Strēlnieks (23.11 - 21.12). Šī šķirne izceļas ar labu ražību. Augļi pārsvarā lieli, skaisti, gludi, ar plānu miziņu, tumši sārtu krāsojumu, maigu un vieglu tomātu aromātu. Piemērota audzēšanai segtajās platībās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds 1,6 m garš.
__
MAŽĀZIS tomātu šķirne nosaukta par godu zodiaka zīmei Mažāzis (22.12 - 20.01). Ar pārsvarā lieliem, sarkanas krāsas, nedaudz ieplakaniem, izskatīgiem, stingriem un gaļīgiem augļiem. Ražīga šķirne ar ilgu ienākšanās laiku. Ieteicams audzēt siltumnīcās, atstājot centrālo galotni un vienu pazarīti. Stāds 1,7 m augsts.